BIENNAL LAND ART ANDORRA

 Què és   |   Característiques   |   Notícies

La Biennal Internacional Andorra Land Art (ALA) se celebrarà del 10 de setembre al 10 d’octubre de 2015. Serà un esdeveniment cultural de gran transcendència i de ressó internacional, que atraurà al Principat milers de visitants i alhora fomentarà la participació de la ciutadania andorrana. Organitzada per Reunió de Papaia, té el suport de les principals institucions públiques andorranes (Consell General, Govern i els set Comuns -ajuntaments-), així com d’algunes empreses destacades (FEDA, Andorra Telecom, etc).

Durant un mes, prop d’una trentena d’artistes d’Andorra i d’altres països mostraran la seva creativitat a l’hora d’imaginar, de construir un nou paisatge contemporani. Veurem com treballen amb la natura i dins la natura per fer-nos gaudir amb uns altres ulls de racons meravellosos del país. Veurem i viurem de prop com milloren espais urbans i naturals amb les seves creacions personalíssimes. I tots plegats, adults i infants, podrem fer Land Art en una Zona Ras pensada expressament per a la participació i la pedagogia artística, en un espai natural tan acollidor com els voltants de l’estany d’Engolasters.

Andorra Land Art és una aposta cultural col·lectiva, de tot el país. La patrocinen les principals institucions andorranes i les set parròquies hi tenen un protagonisme compartit, oferint ubicacions exclusives, úniques, per a la realització de les instal·lacions artístiques.

Artistes de renom internacional com el britànics afincats a Nova Zelanda Martin Hill i Phillipa Jones -que, a més, seràn els protagonistes de la conferència inaugural-, el nord-americà Stuart Williams, la francesa Marie-Hélène Richard, el britànic Joseph Ford, el belga afincat a França David Vanorbeek, o l’espanyol dEmo, participen en aquesta primera edició de la Biennal, ja sigui amb obres “in situ” o amb exposicions de fotografies.

També hi participen els artistes andorrans Miquel Mercè, Susanna Ferran, Irene Clua, Sara Valls, Nerea Aixàs, Anna Mangot, Toni Cruz, Jordi Casamajor, Mònica Armengol, Rafel Contreras, Tito Farré i Pere Moles, així com els artistes catalans Xavier Puente, Montse Nadal, Eudald Alabau, Jordi Solé, Víctor Mata i Josep Lluís Vendrell (aquests dos darrers, membres de Land Art Associació Catalunya).

La missió d’ALA és ben clara i ha estat en la ment dels organitzadors -l’empresa Reunió de Papaia, al capdavant de la qual el comissari de la Biennal, Pere Moles- des de bon principi: posar en valor el grandíssim patrimoni natural i cultural d’Andorra, amb la premissa de construir un paisatge contemporani, és a dir, una manera diferent d’interpretar un lloc, un territori, un país…

'Aprisió', de Victor Mata i Josep Lluís Vendrell al Coll de la Botella (La Massana)

‘Aprisió’, de Victor Mata i Josep Lluís Vendrell al Coll de la Botella (La Massana)


"Megalo-X", de David Vanorbeek, a la carretera de Montaup (Canillo)

“Megalo-X”, de David Vanorbeek, a la carretera de Montaup (Canillo)


'Estripagecs', de Pere Moles, al Parc Natural de Sorteny (Ordino)

‘Estripagecs’, de Pere Moles, al Parc Natural de Sorteny (Ordino)