EXPOSICIÓ ‘300 ANYS DESPRÉS’

Què és   |   Característiques   |   Clients   |   Descàrregues   |   Notícies

És una exposició itinerant a l’aire lliure per commemorar el Tricentenari dels Fets de 1714, que ha visitat una cinquantena d’ajuntaments durant l’any 2014.

Aquesta mostra fa un recorregut dinàmic pels fets més destacats d’aquests tres segles en els àmbits de la política, l’economia i la societat, la cultura, la ciència i les tradicions populars per entendre el país que s’ha forjat en la història contemporània. També inclou una comparativa il·lustrada entre com era Catalunya a principis del segle XVIII i com és ara, així com una mirada detallada a la Guerra de Successió arreu del territori, inclòs un mapa gegant que conté els 947 municipis catalans. Un dels plafons de la mostra està dedicat a repassar els fets més representatius de la història recent de cadascun dels municipis que visita (“300 anys de més a prop”) i un altre explica la història de la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya (“300 Onzes de Setembre”).

El projecte inclou també una Guia Didàctica i una aplicació per a mòbils (versió iOS i Android), en quatre idiomes, amb tot el contingut de l’exposició.

A més de l’equip de Reunió de Papaia, han col·laborat en aquest projecte Jordi Planellas, il·lustrador, i Agustí Clua, educador i responsable de la Guia Didàctica.

tortosa

L’exposició, al pati del Museu de Tortosa